Contractul dezinsecţiei, respins în Consiliul Local

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Contractul dezinsecţiei, respins în Consiliul Local
Primele lucrări în contul acestuia s-au făcut deja de luni.

Realitatea bate birocraţia! S-au putut convinge de asta, încă o dată, aleşii urbei. Adunaţi luni în şedinţă extraordinară, aceştia au avut de aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea delegării serviciului de salubrizare pentru prestarea activităţii de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare, tratamente fitosanitare către firma Coral Impex SRL, în baza unui contract semnat între societate şi Primărie la finalul lunii trecute.

Udemerista Kirei Melinda a propus amânarea proiectului pentru o şedinţă ulterioară, exprimându-şi mirarea faţă de termenele largi ale procedurii de atribuire a contractului – achiziţia fusese prinsă în programul anului trecut, iar contractul s-a semnat abia recent. Consilierul a ridiculizat o formulare utilizată în textul contractului – cum că preţul serviciilor s-ar modifica în cazul schimbării condiţiilor „politice”.

Deşi PNL deţine majoritatea de 18 consilieri în CL, din cauza unor absenţi, proiectul a fost respins – a acumulat doar 15 voturi liberale, în condiţiile în care avea nevoie de 18. Cel mai probabil va fi repus pe ordinea de zi cu ocazia următoarei şedinţe a plenului.

Vicele Florin Birta a explicat că termenele largi din atribuirea contractului au fost cauzate de contestarea caietului de sarcini şi apoi a rezultatului licitaţiei. „Să înţeleg că nu sunteţi de acord cu dezinsecţia în oraş?”, i-a chestionat el pe aleşii din Opoziţie, arătând că, din cauza întârzierii cu care s-a făcut dezinsecţia, Primăria a fost bombardată cu reclamaţii.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor