Contravenţiile, la primării

Contravenţiile, la primării
Amenzile contraventionale vor fi încasate la directia de taxe si impozite din cadrul fiecarei primarii. Finantele publice erau pâna acum sufocate de contraventii.

De anul viitor, inspectorii administratiilor finantelor publice se vor concentra pe recuperarea sumelor mari la buget, datorate de persoanele juridice. „Indiferent ca erau amenzi de la Politie, de la Protectia Consumatorului, de la Garda, toate amenzile trebuia sa le încasam noi.

Avem, de exemplu, cazul unei prostituate care are peste saptezeci de amenzi si cazul unei prostituate care a fost amendata de trei ori într-o zi de trei politisti”, spune Vasile Farc, purtator de cuvânt la Finante. De la 1 ianuarie 2006, fiecare primarie va avea un compartiment de „Urmariri”, unde vor fi încasate amenzile din raza fiecarei comune.

Masura a fost promovata de catre seful Agentiei Nationale a Administrariii Fiscale (ANAF), Sebastian Bodu, care si-a motivat demersul prin faptul ca Finantele sunt „total ineficiente” în încasarea amenzilor, fiind vorba despre sume multe si mici care nu se colecteaza.

Bursasiu Veronica