Contre absolvenţi-director la Liceul Lazăr

8Comentarii
Contre absolvenţi-director la Liceul Lazăr
ORADEA – Câţiva dintre absolvenţii din clasa a XII-a B de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” s-au plâns de faptul că direcţiunea le cere să achite pagubele aduse mobilierului sălii de clasă pe care au avut-o în custodie pe durata celor patru ani.

„Noi am cumpărat scaunele la începutul clasei a X-a. Acum pentru câteva scaune rupte nu vor să ne elibereze diplomele de bacalaureat şi putem rata înscrierea la facultate”, se arată nemulţumit Ionuţ Petrila.

Absolventul ne-a informat că de la secretariatul şcolii li s-ar fi comunicat că diplomele de Bac le vor fi eliberate doar dacă vor achita 100 de lei pentru daunele create şi că unii colegi au achitat această sumă pentru a intra în posesia documentelor de studii.

Lex dixit

Conform conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şcoala poate să ceară absolvenţilor să plătească daunele aduse mobilierului şi sălii de clasă. „Donaţiile intră automat în patrimoniul şcolii şi sunt inventariate şi au acelaşi regim ca şi dotările achiziţionate prin fonduri de la minister sau din autofinanţare. Cu toate că ei au cumpărat acele scaune asta nu le dă dreptul să le şi distrugă”, susţine Ioan Şereş, inspector general al IŞJ Bihor.

Elevii sunt asiguraţi că le vor fi eliberate documentele de studii, dar şeful IŞJ Bihor este de părere că presupusa metodă de recuperare a contravalorii distrugerilor este cea mai bună.

„Au deja diplomele”!

Contactat de reporterul JB, directorul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” neagă acuzaţiile absolvenţilor şi anunţă că actele de studii s-au eliberat pentru aproape toţi cei care au finalizat studiile în clasa a XII-B. „Nu s-a pus problema ca aceştia să nu primească documentele de studii, mai ales că sunt câştigate în urma unui concurs cum este Bacalaureatul. Au mai rămas mai puţin de 10 diplome neridicate de absolvenţii din clasa a XII-a B”, susţine Ioan Micu, directorul liceului.

Cu toate acestea şi elevii sunt acuzaţi de director că nu au avut grijă de clasa şi mobilierul care se regăsea în aceasta. Directorul se plânge de modul în care arată pereţii, care pe unele zone nu mai au var, şi de scaunele distruse de proaspeţii absolvenţi.

Valentin Teuca8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor