Contribuabili inactivi în Bihor

Contribuabili inactivi în Bihor
ORADEA – Agenţii economici trebuie să fie foarte atenţi cu termenele de depunere a declaraţiilor. Potrivit Ordinului ANAF 819/2008, „persoanele juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică vor fi declarate inactive dacă indeplinesc cumulativ următoarele conditii: nu au depus nici o declaraţie la două termene de declarare consecutive sau nu li s-a aprobat, la cerere, de către organul fiscal competent o măsura privind indeplinirea obligaţiilor fiscale declarative (regim derogatoriu)”.

Declararea contribuabililor inactivi se face cu data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului preşedintelui ANAF pentru aprobarea Listei contribuabililor declaraţi inactivi.„ De la aceeaşi dată, înregistrarea în scopuri de TVA a persoanelor impozabile cuprinse în listă se va anula. Mai mult, potrivit art. 11 din Legea nr.571/2003 privind  Codul fiscal, autorităţile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacţie efectuată fie cu un contribuabil inactiv, fie de către un contribuabil inactiv”, ne-a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

 

În Bihor

 

Lunar, în termen de 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere a declaraţiilor, organul fiscal teritorial al contribuabilului întocmeşte lista contribuabililor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile declarative, emite şi transmite notificări acestor contribuabili.

Dacă nici după 15 zile de la primirea notificărilor nu se depun declaraţiile, organul fiscal de domiciliu al contribuabilului întocmeşte lista cu contribuabilii care, la două termene de declarare consecutive, nu şi-au îndeplinit nici una dintre obligaţiile declarative înscrise în vectorul fiscal în vederea elaborării proiectului de ordin al preşedintelui ANAF pentru aprobarea listei contribuabililor

„În prezent, în judeţul Bihor s-a întocmit şi s-a transmis la ANAF lista nominală cuprinzând 2.662 de contribuabili care nu şi-au îndeplinit obligaţiile declarative la două termene de declarare consecutive”, a declarat Smaranda Scridon.

Ordinul ANAF nr. 819/2008 mai prevede că sediile secundare înregistrate fiscal ale contribuabililor declaraţi inactivi sunt considerate inactive pe perioada în care contribuabilii care le-au înfiinţat rămân inactivi.

 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase