Contribuabilii indemnati sa se grabeasca cu Declaratia 112

1Comentariu
Contribuabilii indemnati sa se grabeasca cu Declaratia 112
Agenţii economici sunt rugaţi să nu lase depunerea Declaraţiei 112 pentru ultimele zile.

Firmele care doresc să evite aglomeraţia de la ghişeele Fiscului trebuie să se grăbească şi să nu lase pentru ultimele zile depunerea Declaratiei 112. „Contribuabilii care au obligaţia să depună «Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate» trebuie să îndeplinească această obligaţie declarativă pentru veniturile aferente lunii ianuarie 2011, până la data de 25 februarie 2011. Până la această dată trebuie depusă D 112 în format hârtie, semnată şi ştampilată, însoţită de formatul electronic pe suport CD, iar cei care dispun de semnătură electronică pot depune această declaraţie prin mijloace electronice de transmitere la distanţă”, a declarat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele administraţiilor fiscale şi a formării cozilor de aşteptare, reprezentanţii Finanţelor bihorene îi îndeamnă pe contribuabili să nu amâne depunerea declaraţiei D112 până în zilele de 24 – 25 februarie, ci pe măsura completării cu informaţii a declaraţiilor, acestea să fie prezentate pentru depunere.

Modificări

Actele normative care stabileau plata în contul unic a obligaţiilor fiscale au fost modificate, astfel încât obligaţiile fiscale declarate de către contribuabili prin declaraţia 112 se achită prin utilizarea a două ordine de plată pentru trezoreria statului: în contul unic 20.47.01.01. „Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire” pentru impozitul pe salarii, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturi de autor şi drepturi conexe, impozitul pe veniturile realizate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor încheiate conform Codului civil;în contul unic 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire” pentru obligaţii fiscale de natura contribuţiilor sociale şi fondurilor speciale.

Pentru veniturile lunii ianuarie 2011, termenul de plată pentru debitele fiscale menţionate este până inclusiv 25.02.2011”, conchide Ioan Mihaiu.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor