Contribuţii mai mici din decembrie

Contribuţii mai mici din decembrie
ORADEA – Începând cu luna decembrie 2008, contribuţiile care se vor aplica în baza legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale vor fi mai mici.

Astfel, contribuţiile pentru condiţii normale de muncă vor scădea la 27,5%, de la 29%. Cele pentru condiţii deosebite de muncă vor fi de 32,5%, faţă de 34% în prezent, iar cele pentru condiţii speciale de muncă vor ajunge la 37,5%, de la 39%.

Cota de contribuţie individuală de asigurări sociale se va menţine la nivelul de 9,5%, indiferent de condiţiile de muncă. În cota de contribuţie individuală este inclusă şi cota de 2% aferenta fondurilor de pensii administrate privat, prevazuta de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Scăderi ale contribuţiilor, începând de la 1 decembrie 2008, se vor înregistra şi în cazul asigurărilor pentru şomaj. Astfel, contribuţia datorată de angajatori la bugetul asigurărilor pentru şomaj va fi de 0,5%, faţă de 1% cât este în prezent.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase