Contributii marite la pensiile de stat

6Comentarii
Contributii marite la pensiile de stat
Contribuţia minimă lunară achitată de persoanele asigurate cu declaraţie este de 222 de lei.

Persoane fizice autorizate sunt disperate. Contribuţiile la pensiile de stat au fost mărite şi sunt obligatorii. „Nu ştiu dacă voi putea să-mi plătesc contribuţiile la sanatate şi la pensii. Mai este şi impozitul care trebuie plătit”, spune S.M., comerciant în Piaţa Mare.

„Conform noilor reglementări, începând cu data de 1 ianuarie 2011, venitul minim lunar asigurat, înscris în declaraţia ori în contractul de asigurare socială este de 708 lei”, a precizat Leontin Ţîrle, directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor. Acesta reprezintă 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, care la nivelul anului 2011 este de 2.022 lei

Venitul maxim lunar al bazei de calcul a contribuţiei de asigurări sociale este 10.110 lei, reprezentând valoarea corespunzătoare a de cinci ori câştigul salarial mediu brut, respectiv 5×2.022 lei. Contribuţia minimă lunară care trebuie achitată de persoanele asigurate cu declaraţie sau cu contract de asigurare socială este 222 lei (708×31,3%). Cine vrea să aibă o pensie mai mare poate achita Contribuţia maximă lunară este de 3.164 lei (10.110×31,3%).

Reactualizare

„Astfel, toate persoanele asigurate în sistemul public de pensii cu declaraţie sau contract de asigurare socială, al căror venit asigurat este mai mic de 708 lei, sunt obligate să se prezinte cât mai urgent la sediul Casei Judeţene de Pensii Bihor, în vederea completării actului adiţional la declaraţia de asigurare sau la contractul de asigurare socială încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Bihor”, a subliniat Leontin Ţârle.

S.Al.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor