Controale în domeniul cerealelor şi panificaţiei

De Dan Birta
Marius Rotar
Marius Rotar
În luna mai 2015 ITM Bihor a continuat acţiunea de control în domeniul depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi a produselor de panificaţie.


„Pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi 31 de angajatori, unul fiind depistat că avea la muncă o persoană fără formel legale de angajare. Au fost sancţionaţi doi angajatori cu opt avertismente şi două amenzi în valoare totală de 11.500 de lei”, informează Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor. Au fost constatate 33 de deficienţe dispunându-se tot atâtea măsuri pentru remedierea lor. Deficienţele constatate se referă la neîncheierea şi netrasmiterea contractelor individuale de muncă, nerespectarea timpului de muncă şi timpului de odihnă.

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate un număr de 22 unităţi fiind aplicate 44 sancţiuni contravenţionale din care o amendă în cuantum total de 4.000 lei şi 43 avertismente. Deficienţele constatate în număr de 44 se referă la buletinele de verificare împământare, semnalizare neconformă şi neutilizarea echipamentului individual de protecţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !