Controale in domeniul constructiilor

De Dan Birta
ITM a instruit firmele care fac săpături
ITM a instruit firmele care fac săpături
Controalele s-au lăsat cu 60 de avertismente şi nouă amenzi în valoare de 50.000 de lei.

În perioada 03.09.2012- 15.09.2012, ITM Bihor a desfăşurat Campania naţională privind verificarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii.

„Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi 30 de angajatori. Toţi au fost sancţionaţi cu 69 de sancţiuni contravenţionale constând în 60 de avertismente şi nouă amenzi în valoare de 50.000 de lei”, ne-a informat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor.

Deficienţe

Au fost constatate 69 de deficienţe, dispunându-se tot atâtea sancţiuni de remediere a acestora.

S-au constatat deficienţe în ceea ce priveşte: neasigurarea locurilor de muncă adecvate la înălţime; neasigurarea mentenanţei echipamentelor de muncă în funcţie de cerinţele cărţilor tehnice ale acestora; neasigurarea schelelor mobile împotriva deplasărilor involuntare; neautorizarea personalului care manevrează instalaţii de ridicat; neautorizarea echipamentelor de muncă sub incidenţa ISCIR; lipsa materialelor de informare – instruire în domeniul securitate sănătate în muncă; neasigurarea ventilaţiei corespunzătoare, care să asigure o atmosferă respirabilă în toate posturile de lucru şi lipsa mijloacelor de protecţie colectivă împotriva surpării terenului.

Controale la săpături

În perioada 10.09.2012- 14.09.2012, ITM Bihor a mai desfăşurat Campania naţională în domeniul lucrărilor de săpături.

„În cadrul campaniei, având ca scop prevenirea evenimentelor de muncă în domeniul construcţiilor, s-a procedat la instruirea şi informarea administratorilor unităţilor care prestează frecvent lucrări de săpături şi la conştientizarea acestora asupra riscurilor la care se supun în cazul în care nu deţin şi nu utilizează în mod corespunzător materialele şi echipamentele specifice”, a specificat inspectorul şef al ITM Bihor.

În acest sens, în luna septembrie 2012, au fost instruiţi de către inspectorii de muncă un număr de şase agenţi economici.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !