Controale în domeniul constructiilor

5Comentarii
Controale în domeniul constructiilor
ITM Bihor a controlat 32 de constructori, aplicând amenzi în valoare de 32.000 de lei.

În perioada 12.08.2010-14.08.2010 s-a desfăşurat Campania naţională privind verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă (SSM) în domeniul constructiilor. „Pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi 32 de angajatori. Şase dintre aceştia aveau angajate nouă persoane fără forme legale”, ne-a declarat Eugen Cîrmaciu, inspector-şef adjunct la ITM Bihor. Au fost aplicate 26 de sancţiuni în valoare totală de 32.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate şase amenzi în valoare de 27.000 de lei pentru munca fără forme legale.

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 36 de angajatori. Au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale constând în 15 avertismente şi nouă amezi în valoare totală de 36.000 de lei.

Deficienţe

„În domeniul SSM au fost constatate 360 de deficienţe, dispunându-se măsuri pentru remedierea acestora”, a precizat Eugen Cîrmaciu. Dintre deficienţele constatate amintim: neţinerea evidenţei orelor de muncă prestate de salariaţi; nerespectarea duratei timpului de lucru; nu toţi salariaţii au prezentat la unitate carnetele de muncă; nu au fost completate dosarele de personal cu acte de calificare; nu se respectau prevederile legale cu privire la asociatul unic. De asemenea, s-au primit la muncă persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă şi nu au fost respectate prevederile Contractului Colectiv de Muncă unic la nivel naţional cu privare la coeficienţii de ierarhizare.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost constatate 61 deficienţe, dispunându-se măsuri pentru remedierea acestora. Deficienţele constatate au fost: lipsa materialelor de informare – instruire; executarea de lucrări în domeniul electric cu personal neautorizat; schele neconforme şi betonieră fără verificarea prizei de pământ.

D.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor