Controale în piețe și supermarketuri înainte de Paști: Vom lua măsuri pentru eliminarea oricăror pericole

De Adrian Panduru
Controale în piețe și supermarketuri înainte de Paști: Vom lua măsuri pentru eliminarea oricăror pericole
© Tion: Controale în piețe și supermarketuri înainte de Paști
Comisii mixte, formate din reprezentanții ai mai multor instituții, vor face controale înainte de Paști în piețe, magazine alimentare, supermarketuri și alte unități care „pun pe masă” produsele specifice acestei sărbători.

Echipe mixte, formate din reprezentanți ai Protecției Consumatorilor, ai Direcției Sanitar-Veterinare și ai altor instituții de control vor merge în piețe și magazine alimentare pentru a verifica dacă produsele sunt „în regulă” pentru consum, mai ales că sărbătorile pascale sunt „după colț” – Paștele Catolic este în 21 aprilie, iar Paștele Ortodox în 28 aprilie.

„Ca în fiecare an, tematicile sunt îndreptate spre a preveni situațiile în care consumatorul este pus în pericol, lucru pe care deja l-am și început prin controale în partea de alimentație publică și turism. Controalele vor continua cu celelalte zone specifice – piețe, târguri, oboare și în colaborare cu celelalte instituții vom lua toate măsurile care se impun în primul rând pentru prevenție și informare cât și pentru eliminarea oricăror pericole potențial existente”, a spus Sorin Susanu, noul comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Vest Timiș.

Noul șef de la CRPC Regiunea Vest spune că a în ultima perioadă a verificat unități de alimentație publică și în cazul a zeci dintre acestea s-a luat măsura întreruperii temporare a activității pentru a-și remedia neregulile constatate de inspectorii Protecției Consumatorilor.

„Discutăm de zeci de măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor în unitățile de alimentație publică. Am găsit produse expirate, modificarea stării termice, depozitare incorectă, lipsă elemente de identificare, cât și peste o sută de kilograme de produse neconforme alimentar într-o singură bucătărie, lucru care clar, în mod evident, pune în pericol sănătatea consumatorilor”, a mai spus Susanu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !