Controale inopinate în baruri

Controale inopinate în baruri
Directorul Directiei de Control din cadrul Finantelor, Emil Guias, e cu lupa pe evazionisti. Prevenirea evaziunii fiscale este scopul controalelor inopinate în magazine, cafenele, baruri, unitati turistice si de alimentatie publica.

„Doua aspecte sunt importante în timpul acestor controale: verificam
daca este respectata obligativitatea de a avea aparate de marcat electronice fiscale
si prevederile legale în domeniul alimentatiei publice, spune directorul
Guias. Referitor la acest ultim aspect, verificam retetarul din punctul de vedere
al costurilor, provenienta produselor, daca acestea au fost înregistrate
în gestiunea unitatii”.

Autorizatiile, la control

În opinia lui Emil Guias, nu se justifica faptul ca un bar iese în
pierdere, decât daca sunt efectuate investitii foarte mari. „Din
rândul acestor unitati selectam societatile unde vom face inspectie fiscala
generala.

Atunci verificam daca investitiile de pe hârtie se regasesc în
teren”, sustine directorul Guias. Aceste unitati trebuie sa prezinte inspectorilor,
în cadrul controalelor inopinate, autorizatiile pentru punctele de lucru
si cele pentru jocuri de noroc, daca poseda asa ceva.

Veronica Bursasiu