Controale ITM Bihor la jocurile de noroc

Controale ITM Bihor la jocurile de noroc
ITM Bihor a descoperita ca nu ma putin de 100 de persoane munceau fără forme legale de angajare la 18 agenţi economici.

Operatorii din domeniul jocurilor de noroc au fost controlaţi în luna februarie de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM Bihor). „În cadrul Campaniei de verificare a respectării legislaţiei cu privire la persoanele care operează şi exploatează jocurile de noroc, în perioada 22.02.2011-24.02.2011, au fost controlaţi un număr de 53 angajatori. Au fost sancţionaţi un număr de 36 angajatori, fiind aplicate un număr de 54 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 345.500 lei”, ne-a informat Nicolae Hoduţ, inspectorul-şef al ITM Bihor.

 Au fost identificaţi un număr de 18 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 100persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens ITM Bihor a aplicat 18 amenzi în valoare totală de 314.500 lei.

Deficienţe constatate de ITM Bihor

 „Numărul deficienţelor constatate a fost de 258, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora”, a precizat inspectorul-sef al ITM Bihor. Deficienţele constatate se referă la: neîncheierea contractelor individuale de muncă; netransmiterea REVISAL; neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor Legii202/2002; nerespectarea prevederilor O.G.96/2003; neachitarea drepturi salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală; nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

 D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !