Controale la farmacii

Controale la farmacii
DEVA – Farmaciile care timp de două zile nu au medicamentele din programele naţionale vor fi închise. Controlul în farmacii este la nivel naţional din ordinul ministrului Sănătăţii şi al Casei de Asigurări de Sănătate cu scopul de a vedea dacă există o criză reală a medicamentelor.

Controlul are un caracter secret, acesta fiind efectuat de 2 persoane, la care se adaugă personal de la ASP. „Corpul de control este singurul care are informaţii asupra modului în care se desfăşoară acesta şi dacă se va face în toate unităţile sau prin sondaj. După ce datele vor fi comunicate la centru, probabil rezultatele se vor face publice”, spune Ovidiu Bânda, purtător de cuvânt al CAS Deva.

 

Ministrul Sănătăţii a precizat că în baza contractului dintre farmacist şi Casa de Asigurări de Sănătate, în cazul în care un bolnav solicită un medicament din programul naţional, iar acesta lipseşte, farmacistul are obligaţia să-l aducă în unitate în cel mult 48 de ore, altfel autorităţile îi pot rezilia contractul. „Aici este un cerc vicios pentru că nu putem acuza farmaciştii sau furnizorii dacă acel medicament nu se află în stoc. Într-adevăr, cei care nu vor procura medicamentele în timpul menţionat pot fi sancţionaţi”, adaugă Ovidiu Bânda.
Raportul acţiunii de control, conţinând concluziile finale, realizat de către comisiile mixte va fi transmis până în 20 februarie ministrului Sănătăţii Publice şi preşedintelui CNAS.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !