Controale la firme şi persoane fizice

4Comentarii
Controale la firme şi persoane fizice
Au fost trase la buget sume totale de peste 200.000 mii de lei.

Peste 4.300 de controale au efectuat inspectorii Fiscului bihorean în anul 2010, fiind atrase suplimentar sume în valoare de peste 200.000 mii de lei. Cele mai multe dintre controale – 3.351 – au fost efectuate la persoanele juridice şi 964 la persoanele fizice. Analizând activitatea Serviciului Control Financiar din 2010, comparativ cu 2009 se constată o creştere cu 114,57% a diferenţelor stabilite suplimentar de natură financiară şi bugetară.

Rezultate

„Din analiza rezultatelor obţinute în 2010 comparativ cu 2009 rezultă că numărul de controale efectuate la persoanele juridice a crescut cu 15,19%”, a precizat Emil Guiaş, director executiv adjunct la Activitatea de Inspecţie Fiscală din cadrul Finanţelor bihorene. Sumele nete atrase de către un inspector urmare a inspecţiilor fiscale efectuate la controalele juridice au crescut cu 4,31%. Sumele suplimentare stabilite prin estimare la persoanele juridice au crescut cu 191,27%. „Creşterea se datorează numărului mare de contribuabili neidentificaţi şi care au prejudiciat bugetul de stat cu sume semnificative”, a explicat Guiaş.

Urmare a inspecţiilor fiscale efectuate în anul 2010 s-au constatat fapte de evaziune fiscală prin desfăşurarea de activităţi fără a fi înregistrate în evidenţa contabilă veniturile obţinute şi nedeclararea sau declararea eronat a impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.
Au fost identificate fapte de evaziune fiscală în domeniile: comerţul cu ridicate a cerealelor, seminţelor şi furajelor; fabricarea elementelor din beton pentru construcţii; intermedieri în comerţul cu material lemnos; comerţul cu ridicata al legumelor şi fructelor; comerţul cu ridicata a bunurilor nealimentare; telecomunicaţii; comerţul cu autovehicule şi vehicule uşoare; comerţul cu ridicata al florilor şi plantelor; comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne, etc.

D.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor