Controale la grădiniţe

1Comentariu
Sebastian Secoşan
Sebastian Secoşan
21 de grădiniţe din Oradea au fost amendate de CJPC pentru diferite nereguli constatate.

Protectorii consumatorilor au luat la „puricat” grădiniţele din Oradea. La toate cele 21 de unităţi verificate au fost constatate abateri. „În perioada 21-25 septembrie comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor au desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat”, a precizat Sebastian Şecoşan, directorul coordonator adjunct al CJPC Bihor.

În timpul acţiunii tematice de control au fost verificate 21 de grădiniţe, la toate fiind constatate abateri. Protectorii au încheiate 21 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.000 lei.

 

Deficienţe

 

Printre principalele abateri constatate de comisarii CJPC Bihor se numără utilizarea pentru cântărirea preparatelor a cântarelor fără verificare metrologică, utilizarea de vase cu emailul întrerupt, vechi, lovite, lipsa monitorizării prin termograme a temperaturilor din spaţiile frigorifice de păstrare a alimentelor, dar şi utilizarea pentru prepararea hranei copiilor a alimentelor fără etichete cu elementele de identificare şi caracterizare. „Neafişarea listei meniu cu preparatele ce urmează a fi servite copiilor, lipsa calcului privitor la necesarul zilnic de calorii şi substanţe nutritive, dar şi nerespectarea prevederilor prescrise pentru amplasarea lavoarelor la înălţimi diferenţiate pe grupe de vârstă au fost ale nereguli constatate”, a punctat Sebastian Secoşan.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor