Controale la încălţăminte

Controale la încălţăminte
Peste 400 de perechi de încaltaminte au fost oprite definitiv de la vânzare si returnate producatorului italian, din cauza faptului ca marimea înscrisa pe produs nu corespundea cu cea reala.

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Bihor a întreprins, în primele saptamâni ale acestei luni, o actiune de verificare a etichetarii materialelor utilizate la producerea articolelor de încaltaminte destinate vânzarii catre consumatori.

Inspectorii OJPC Bihor au trecut pragul a 36 de magazine de articole de încaltaminte, a doi producatori si doi importatori. „Au fost supuse controlului peste 2.100 de perechi de încaltaminte”, a precizat Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor. Majoritatea agentilor economici, 36 din totalul de 40 verificati, comercializau produse cu diverse deficiente, în special în ceea ce priveste informarea consumatorilor.

„Acesti agenti economici se aprovizioneaza, în marea lor majoritate, din complexele comerciale Europa sau Dragonul Rosu din Bucuresti”, a subliniat directorul OJPC Bihor.

Abateri

La magazinul de prezentare din Oradea al producatorului SC Clasicor SA se comercializau produse fara adresa producatorului, iar pentru articolele cu fete din velur nu existau instructiuni de întretinere. 45 perechi de mocasini Greenfield fara instructiuni de întretinere erau puse în vânzare la punctul de lucru din Oradea al agentului economic Cash&Carry România.

O firma oradeana care importa încaltaminte a fost obligata sa returneze marfa în Italia, din cauza faptului ca produsele nu aveau mentionate adresa importatorului, ci doar numerele de telefon si adresa de e-mail. Cele mai multe articole achizitionate din complexele bucurestene nu prezentau pictogramele care reprezinta cele trei parti componente ale încaltamintei.

„Nu au fost constatate cazuri de expunere la comercializare a produselor – articole de încaltaminte care prezinta defecte de executie, pete de adeziv sau vopsea, fete asimetrice, cusaturi neuniforme sau întrerupte, captuseli încretite, talpi partial dezlipite”, a spus Cristiana Bigan. Valoarea amenzilor aplicate a depasit 12.000 RON.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !