Controale la îngrăşămintele chimice

Marius Rotar
Marius Rotar
Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 36.500 de lei.

ITM Bihor a desfăşurat în două etape „Verificarea modului în care agenţii economici respectă prevederile legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă în activităţile de transport intern, depozitare şi utilizare a substanţelor de uz fitosanitar şi a îngrăşămintelor chimice în agricultură”. „În prima etapă, în perioada 01.04.2013-31.10.2013 s-a efectuat acţiunea propriu-zisă de control, iar în etapa a doua, în perioada 01.11.2013-30.11.2013 s-a efectuat verificarea modului de realizare a măsurilor dispuse în controalele din prima etapă”, ne-a informat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi un număr 84 de angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 182 sancţiuni contravenţionale, din care nouă amenzi în valoare totală de 36.500 lei şi 173 avertismente.

Deficienţe

Cele 182 deficienţele constatate se refereau la: nesemnalizarea de securitate şi sănătate la locurile de muncă, conform prevederilor H.G. 971/2006; nefinalizarea evaluărilor de risc; nerespectarea termenului legal privind supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor; instrucţiunile proprii privind securitatea şi sănătatea la locurile de muncă incomplete; neefectuarea verificării la data scadenţei, în ce priveşte rezistenţa Ohmică a prizelor de pământ; neasigurarea cunoaşterii şi aplicării măsurilor din Planul de prevenire şi protecţie; lipsa materialelor de informare şi instruire privind securitatea şi sănătatea la locurile de muncă; neefectuarea instruire introductivă generală la locul de muncă; lipsă control medical la medicul de medicina muncii pentru lucrători; lipsă fişe tehnice de securitate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !