Controale la margarină

Nereguli la toţi agenţii economici verificaţi. Acesta ar fi bilanţul controlului efectuat de OJPC Bihor în vederea verificării măsurii în care este respectată legea, la comercializarea untului, margarinei, a grăsimilor tartinabile în general.

Fiecare din cei 20 de agenţi economici verificaţi a primit câte un proces-verbal de constatare a contravenţiei. „S-au aplicat 14 sancţiuni în valoare de 5.700 RON şi alte şase avertismente”, a spus Traian Bejan, şef serviciu la OJPC Bihor.

Printre cele mai frecvente nereguli constatate se numără comercializarea produselor cu parametrii neconformi celor declaraţi sau prevăzuţi în actele normative, cu modificări organoleptice sau fără informaţii suficiente cu privire la preţul sau la calitatea acestora. La o societate comercială s-a găsit margarină Rama, importată din Ungaria, fără traducerea în limba română a elementelor de identificare. Din totalul de 482 kg de grăsimi tartinabile controlate, 162,25 kg prezentau diferite deficienţe. Valoarea produselor scoase temporar de la vânzare a depăşit 850 RON.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !