Controale la materialele de construcţii

2Comentarii
Controale la materialele de construcţii
ORADEA – Piaţa materialelor de construcţii a depăşit 5 miliarde de euro în 2006, iar pentru perioada 2006 – 2010 ritmul anual de creştere al consumului intern este estimat la circa 15% pe an. Acest fapt dă de muncă şi inspectorilor OJPC.

În conformitate cu programul tematicilor de control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pe anul 2007, în perioada 16 – 27.04.2007, inspectorii OJPC Bihor au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind comercializarea materialelor de construcţii la producători, importatori, distribuitori şi detailişti. „Controlul s-a desfăşurat la 47 agenţi economici, cuprinzând patru producători, patru importatori, 14 distribuitori şi 25 detailişti”, ne-a comunicat Cristiana Bigan, şefa OJPC Bihor.

Produse controlate

Controlul a vizat produse ca: aditivi betoane, ciment, oţel-beton, blocuri ceramice, blocuri de beton cu goluri, plăci de BCA, plăci de ipsos, plăci din gipscarton, plăci din materiale plastice, tavane false, tâmplărie din lemn, chituri de etanşare, produse termoizolante, produse fonoabsorbante, hidroizolaţii, produse pentru tencuieli speciale, produse pentru vopsit etc.
Au fost descoperite deficienţe legate de abateri de informare, abateri privind termenul de garanţie şi certificatul de garanţie, abateri privind termenul de valabilitate şi abateri privind existenţa marcajelor de conformitate şi a declaraţiei de conformitate.
„Valoarea produselor verificate a fost de 4.258.553 lei, din care cu abateri 442.740 lei. S-au aplicat amenzi în valoare de 153.500 lei prin 47 de procese-verbale de constatare a contravenţiei.

În urma controalelor au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit termene clare de remediere a deficienţelor pentru produse în valoare de 441.876 lei, iar pentru produse în valoare de 864 lei s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare”, a precizat Bigan.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor