Controale la scolile de soferi

De Dan Birta
1Comentariu
Controale la scolile de soferi
ITM Bihor a desfăşurat în perioada 04.07.2013- 31.07.2013 Campania privind respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă în cadrul şcolilor de conducere (pilotaj) pentru profesorii de legislaţie auto şi instructorii auto.

„Au fost verificaţi 19 angajatori, fiind aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, constând în cinci amenzi în valoare totală de 7.500 lei şi 19 avertismente”, ne-a informat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Deficienţele constatate au fost: nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal şi munca suplimentară; neacordarea drepturilor salariale şi neîntocmirea actelor de modificare a contractelor individuale de muncă.

Munca cu zilierii

Pe de altă parte, ITM Bihor informează că până la data de 31.07.2013 au fost eliberate ca urmare a solicitărilor angajatorilor un număr de 583 registre speciale de evidenţă a zilierilor.

În luna iulie 2013, un număr de 155 angajatori au înaintat, la ITM Bihor, extrase ale registrului de evidenţă a zilierilor, în conformitate cu art.7 alin. 2 din Legea nr. 52 din 15 aprilie 2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor