Controale la taxi şi tahografe

Poliţiştii rutieri şi inspectorii ARR şi RAR vor acţiona susţinut împotriva taximetriştilor certaţi cu regulile precum şi a şoferilor autovehicolelor grele.

„În cadrul campaniei „STOP ACCIDENTELOR RUTIERE! VIAŢA ARE PRIORITATE!”, componenta lunii noiembrie, poliţiştii Serviciului Rutier Bihor vor organiza începând de luni, 12 noiembrie, împreună cu partenerii de program, Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Regia Autonomă – Registrul Auto Român (RAR), numeroase acţiuni de aplicare a legii.

Scopul prioritar al acestora constă în diminuarea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave în care sunt implicate autovehiculele de transport mărfuri sau persoane, respectiv microbuzele, autobuzele, autovehiculele de mare tonaj, transportatoare de mărfuri, incluzându-se în această categorie şi taximetrele.”, anunţă Inspectoratul Poliţiei Judeţului Bihor.

Se va acţiona în echipe distincte, formate unele numai din poliţişti, care vor lucra cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare, iar altele compuse din poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor menţionate, care vor urmări respectarea perioadelor de conducere şi odihnă, funcţionarea corectă a aparatelor tahograf, folosirea, conform normelor în vigoare, a diagramelor de înregistrare, corectitudinea funcţionării limitatoarelor de viteză, respectarea capacităţii de încărcare a autovehiculelor de transport persoane şi starea psiho – fizică a conducătorilor auto.

De asemenea, echipele de control vor avea în vedere respectarea normelor impuse transporturilor de mărfuri periculoase, starea tehnică a autovehiculelor, existenţa la bord a certificatului de competenţă profesională al conducătorului auto şi a copiei conforme (valabilă) a licenţei de transport.

Se va acorda atenţie şi îndeplinirii condiţiilor necesare efectuării activităţii de taximetrie.

Opt permise reţinute, 30 de tamponări

În ultimele 24 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au acţionat pe şoselele bihorene pentru un trafic rutier mai sigur, pentru prevenirea şi combaterea neregulilor care pot conduce la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de drum, neacordarea priorităţii vehiculelor sau pietonilor, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau conducerea imprudentă.

„În cadrul acţiunilor de joi, 8 noiembrie a.c., au fost aplicate 312 sancţiuni contravenţionale în sumă de 31.900 lei, au fost reţinute în vederea suspendării opt permise de conducere şi constatate 30 de tamponări.

45 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de pietoni au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regulilor privind traversarea părţii carosabile, 46 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei conducători auto pentru efectuarea unor manevre neregulamentare de depăşire, fiind aplicate 185 de sancţiuni pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.”, se mai arată în comunicatul Poliţiei bihorene.
Cristian Horgoş



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase