Controale peste controale, preventiv

De Otilia Șandor
Controale peste controale, preventiv
Fac parte din atribuţiile lor, care nu sunt luate în seamă decât în momentul producerii unei tragedii.

Pompierii bihoreni de la Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au executat săptămâna trecută nu mai puţin de 46 de controale la localităţi, operatori economici şi instituţii. Numărul controalelor indică, practic, seriozitatea cu care pompierii vor să-i responsabilizeze pe reprezentanţii operatorilor economici şi ai instituţiilor. Una peste alta, în timpul acestor controale au fost depistate nereguli, mai exact 370 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor. Dintre acestea, 108 au fost soluţionate pe timpul controalelor.

N-au materiale anti-incendiu

Pentru deficienţele descoperite, pompierii au dat 318 sancţiuni contravenţionale, cuprinzând 266 de avertismente şi 52 de amenzi în valoare de 101.000 de lei. Principalele nereguli depistate au fost: lipsa dotării corespunzătoare cu mijloace de intervenţie pentru stingerea incendiilor, neexecutarea lucrărilor de verificare a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii şi suprasolicitarea acestora prin conectarea simultană a mai multor consumatori la aceeaşi priză, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de siguranţă, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !