Controale şi amenzi în domeniul SSM

De Simona Albinaru
Controale şi amenzi în domeniul SSM
ITM Bihor a aplicat în primele nouă luni din 2013, 3.118 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste un milion de lei.

În cadrul întâlnirii cu angajatorii şi reprezentanţii acestora în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), din data de 30.10.2013, reprezentanţii ITM Bihor au prezentat şi Raportul de activitate al instituţiei pe primele nouă luni din acest an.

„Activitatea depusă în această perioadă a acordat o atenţie deosebită realizării măsurilor cuprinse în «Programul cadru de acţiuni pentru anul 2013 al Inspecţiei Muncii», a celor stabilite în «Planul comun de acţiune privind reducerea incidenţei evenimentelor de muncă», precum şi a celor dispuse cu ocazia desfăşurării unor acţiuni la nivel local”, a precizat Nicolae Hoduţ, inspector şef adjunct SSM la ITM Bihor.

Controale şi campanii

Cu ocazia controalelor efectuate s-au constatat numeroase abateri de la respectarea aplicării legislaţiei în vigoare şi s-au aplicat un număr de 3.118 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 1.070.500 lei.

Pe parcursul trimestrului III 2013 au fost realizate două lucrări stiinţifice, publicate şi prezentate în decada a doua din luna octombrie, în cadrul Conferinţei jubiliare organizate cu ocazia împlinirii a 10 ani de implicare a Inspecţiei Muncii în acţiuni dedicate Săptămânii Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă.

Una dintre campaniile desfăşurate de ITM Bihor a fost Campania naţională privind implementarea proiectului „Valenţe culturale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”.

„În primul trimestru al acestui an a fost încheiat un protocol între Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în urma căruia au fost stabilite un număr de 14 unităţi şcolare participante şi respectiv 15 cadre didactice ce vor participa în cadrul acestui proiect”, a precizat inspectorul şef adjunct al ITM Bihor.

Tot în trimestrul I 2013 s-a desfăşurat prima etapă a campaniei naţionale privind riscurile psihosociale la locul de muncă şi anume pregătirea acesteia, care a constat în formarea grupului de lucru şi selectarea societăţilor comerciale ce fac parte din grupul ţintă al campaniei.

În trimestrul II 2013 au fost verificate un număr de opt unităţi unde au fost constatate opt deficienţe, fiind aplicate opt sancţiuni contravenţionale. Alte campanii derulate de ITM Bihor în perioada ianuarie – septembrie 2013 au fost: Verificarea activităţii de prevenire efectuată de serviciile de specialitate din cadrul Complexelor energetice în scopul reducerii riscurilor legate de electrocutare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !