Controale vamale amănunţite

Controale vamale amănunţite
Vameşii bihoreni au efectuat săptămâna trecută misiuni de control privind migraţia şi traficul ilegal de mărfuri.

În cadrul planului de acţiune încheiat între DJAOV Bihor şi IJPF Bihor – sector Valea lui Mihai, într-una din zilele săptămânii trecute a fost desfăşurată o misiune având ca scop prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, a contrabandei, a traficului internaţional de autoturisme furate, a traficului ilegal de armament, muniţii, materiale explozibile, a faptelor de natură infracţională ce aduc atingere dreptului de proprietate, de supraveghere şi control pe căile de comunicaţii privind transportul produselor accizabile şi privind regimul vamal aplicabil persoanelor fizice şi juridice aflate în tranzit. Misiunea s-a efectuat pe drumurile de legătură dintre localităţile Valea lui Mihai – Simian – P.T.F rutier Barantău – Valea lui Mihai, respectiv Satu Mare – Oradea – Valea lui Mihai.

Controale şi amenzi

De asemenea au fost derulate controale amănunţite la autovehicolele suspecte în P.T.F. – rutier. În cadrul misiunii a fost verificat un microbuz Volkswagen, înmatriculat în Marea Britanie şi condus de numitul N.A., domiciliat în Baia Mare, care era încărcat cu 258 colete conţinând diverse produse cosmetice marca BeYu Cosmetics & More, pentru care nu a putut prezenta nici un document de provenienţă. Microbuzul a fost însoţit la sediul DJAOV Bihor din Oradea, unde bunurile au fost inventariate rezultând 33.304 buc. diverse produse cosmetice după cum urmează: 210 bucăţi de rimel, 1723 bucăţi tuş de ochi, 2758 bucăţi farduri, 450 bucăţi lac de unghii, 2640 bucăţi luciu de buze, 8113 bucăţi fond de ten, 9248 bucăţi creioane de ochi, 8162 bucăţi de ruj. Inspectorii vamali au procedat la reţinerea în vederea confiscării a bunurilor menţionate mai sus, a căror valoare de piaţă a fost estimată la 66.158 EURO (264.632 lei şi au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 1.500 lei, pentru încălcarea prevederilor legislaţiei vamale şi fiscale în vigoare).

A.L.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !