Controalele pe filiera cerealelor

1Comentariu
Controalele pe filiera cerealelor
În perioada următoare echipe mixte vor supraveghea transportul, comercializarea şi depozitarea cerealelor.

Angajaţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor în colaborare cu poliţiştii, comisarii Gărzii Financiare şi reprezentanţii Companiei de Autrostrăzi şi Drumuri vor efectua acţiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalitaţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării, comercializării produselor cerealiere şi a produselor procesate din cereale.
„Din dorinţa de a prevenii eventuale neplăceri cauzate de aplicarea unor sancţiuni contravenţionale sau complementare care pot duce la confiscarea mijloacelor de transport sau a produselor care nu vor fi însoţite de documente fiscale, facem cunoscute obligaţiile ce revin producătorilor agricoli, unităţilor de depozitare şi procesare a cerealelor şi a produselor obţinute din cereale”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul DADR Bihor.
Astfel, cerealele destinate consumului uman sau animalier, se depozitează numai în spaţii ce deţin autorizaţie de depozitare indiferent dacă deţinătorul este persoană fizică sau societate comercială, fiind obligatorii menţinerea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestor autorizaţii respectându-se astfel condiţiile de siguranţă alimentară precum şi cele de evidenţă a cantităţilor de produse păstrate.
Controale
Este obligatorie de asemenea întocmirea contractelor de vânzare-cumpărare, a contractelor de prestări servicii şi a contractelor de custodie între furnizori şi beneficiari. Existenţa actelor de transport a cerealelor, avize de însoţire, borderouri de achiziţie cu regim special, bonuri de transport, facturi fiscale sau certificate de producător după caz de la punctul de recoltare până la depozitele de cereale.
Se va pune un accent deosebit pe modul de înregistrare a cerealelor la intrarea în spaţiile de depozitare fiind obligatore şi o evidenţă electronică.
„Se vor efectua verificări încrucişate la producătorii individuali şi primării privind realitatea datelor înscrise în borderourile de achiziţie a cerealelor în conformitate cu registrul agricol şi certificatul de producător, precum şi verificarea societăţilor comerciale până la producător, importator, achizitor intracomunitar pentru a stabili dacă aceştia şi-au înregistrat în evidenţele financiar contabile producţia agricolă, livrările şi achiziţiile efectuate”, a concluzionat Nicolae Hodişan.
S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor