Control bilateral in Felix

Control bilateral in Felix
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a avut miercuri o întâlnire în Băile Felix, cu instituţia similară din Ungaria, pentru a stabilii termenii unei colaborări parafate în 2005.  Video1 2

Cu această ocazie, inspectorii români şi maghiari au descins şi în câteva unităţi de alimentaţie publică din staţiune. Fiecare agent economic controlat a avut probleme cu produsele comercializate, motiv pentru care toţi s-au ales cu câte o invitaţie la sediul IJPC Bihor, pentru a-şi clarifica problemele.

Inspectorii români şi maghiari au descins în pieţele din Felix, unde au găsit produse chinezeşti, periculoase pentru consumatori, care au fost retrase de pe piaţă pe loc. De la tarabele unde se vindeau produse naturiste au fost luate probe care vor fi trimise la verificare în laborator, întrucât comerciantul nu avea actele care să dovedească provenienţa produselor şi nici autorizaţia de comercializare. De la restaurantele controlate au fost scoase de la comercializare mezeluri şi bucăţi de carne care nu erau etichetate. „Am constatat că lipsesc etichetele de pe materia primă care era şi neconformă, fiind scoasă de la comercializare. Fructele, legumele, produsele lactate şi carnea nu erau depozitate în condiţiile cerute de lege, fiind ţinute în acelaşi frigider cu resturi de mezeluri fără etichete. Agentul comercial a fost chemat la sediul IJPC Bihor cu documentul care să demonstreze că are dreptul să prepare mâncărurile puse în vânzare. Amenda pe care o riscă pentru deficienţele constatate este de până la 6000 de lei”, a declarat Cristiana Bigan, inspectorul şef al IJPC Bihor.

Inspectorii din Ungaria au constatat că, în momentul de faţă, legislaţia celor două ţări diferă încă, un exemplu în acest sens fiind lipsa afişării meniului la intrarea în unităţile de alimentaţie publică. „Clientul trebuie să vadă înainte să intre preţurile şi produsele, pentru a decide dacă intră sau nu în restaurant”, a spus Tamas Witch, şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor din Ungaria.

 

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase