Control: farmaciile, OK

S-a făcut control la farmacii
S-a făcut control la farmacii
Controalele echipelor formate din reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Bihor (ASP) şi ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Bihor nu au găsit nereguli majore la eliberarea medicamentelor compensate în farmaciile bihorene.

Verificările efectuate la începutul lunilor iulie şi august într-un număr de 77 de farmacii aflate în contract cu CAS Bihor au fost efectuate conform unei dispoziţii scrise din partea Ministerului Sănătăţii Publice.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele controalelor, deoarece au fost judeţe în ţară unde s-au găsit nereguli grave”, a declarat purtătorul de cuvânt al ASP Bihor, Dorel Ţîrţ. La farmaciile verificate s-au constatat reducerea sau chiar dispariţia celebrelor cozi sau a aglomeraţiei, precum şi lipsa altor incidente. Acest lucru se datorează în primul rând cetăţenilor, care au înţeles că fondurile sunt suficiente şi nu este nevoie să ia cu asalt farmaciile la începutul lunii de teama de a nu rămâne fără medicamente.

Doar asistenţii

Totuşi, la patru farmacii s-au constatat mici nereguli privind procesarea reţetelor medicale, iar alte trei farmacii au fost sancţionate pentru că nu erau prezenţi în unitate decât asistenţii farmacişti. Pentru problemele depistate s-a dat termen de remediere imediată la farmaciile care aveau neconformităţi în procesarea reţetelor şi s-au solicitat note explicative farmaciştilor care nu erau în program la data efectuării controalelor. Rezultatele verificărilor au fost raportate în scris Ministerului Sănătăţii Publice.

Cu această ocazie, ASP Bihor doreşte să le reamintească bihorenilor de existenţa fondurilor necesare pentru medicamentele gratuite şi compensate pentru lunile viitoare, în scopul evitării formării de cozi la farmaciile bihorene.

Sergiu Briceag



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !