Control la acte de identitate

1Comentariu
BIHOR – Direcţia de Evidenţă a Persoanelor face apel la bihorenii de peste 14 ani, care nu deţin sau au card de identitate expirat, să se prezinte la Serviciile Publice Comunitare locale de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP)

Curând, poliţiştii de ordine publică îi vor verifica la domiciliu pe toţi cetăţenii care figurează cu acte de identitate în neregulă, urmând să-i sancţioneze pe cei în neregulă:
Amenzi de la 25 la 50 lei (sau avertisment)
– neprezentarea în termenul legal de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani a minorilor internaţi în centre specializate de asistenţă socială
– deteriorarea, pierderea sau nedepunerea în 24 de ore a actelor de identitate găsite, la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau SPCLEP
– nedepunerea în 48 de ore a actului de identitate declarat, pierdut sau furat ulterior, dar găsit ulterior de titular la SPCLEP
Amenzi de 40 şi 80 lei (sau avertisment)
– Nesolicitarea în termen de 15 zile de la modificarea numelui titularului sau părinţilor, schimbarea domiciliului sau a denumirii localităţilor şi străzilor, atribuirea unui nou CNP etc.
– neprezentarea la SCLEP, pentru preschimbare, în cazul anulării actului de identitate, la expirarea sau revocarea interdicţiei titularului de a se afla în anumite localităţi, schimbarea sexului, deteriorarea fotografiei etc.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor