Control la unităţile de igienă

2Comentarii
ORADEA – În a treia săptămână a lunii ianuarie, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor au desfăşurat o acţiune tematică de control a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la prestatorii de servicii de igienă personală.

Din cei 39 de prestatori de servicii verificaţi, 37 s-au ales cu procese verbale de constatare a contravenţiei, întocmite de reprezentanţii OJPC Bihor. „S-au aplicat 35 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 42.000 de lei şi două avertismente”, spune Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor. 

Deficienţele constatate de reprezentanţii OJPC Bihor sunt variate, pornind de la neafişarea denumirii firmei sau lipsa programului de funcţionare, şi ajungând la nerespectarea condiţiilor igienico – sanitare sau întocmirea incorectă a bonului.

 

Respect

„La prestatorii de servicii cu deficienţe s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, stabilindu-se termene concrete de remediere, alte deficienţe remediindu-se în timpul controlului”, informează OJPC Bihor. Dacă unele frizerii sau unităţi de cosmetică nu afişează lista serviciilor prestate şi a tarifelor, altele sunt interesate de toate noutăţile legislative şi le aplică întocmai. „La fiecare control încercăm să aflăm cât mai multe de la inspectorii OPC, pentru a ne asigura că nu a apărut vreo prevedere de care să nu ştim. Şi asta nu pentru a ne feri neapărat de amenzi, ci din respect faţă de clienţi”, ne-a spus N.E., administratorul unui salon de înfrumuseţare din centrul oraşului, imediat după controlul OPC. 

Claudia Curta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor