Control medical in unitatile de invatamant

De Otilia Șandor
Control medical in unitatile de invatamant
Şcolile, internatele şi cabinetele şcolare din Bihor sunt controlate de inspectorii sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

Controlul, început marţi, se va derula până în 27 septembrie a.c. şi are ca ţintă asigurarea activităţilor şcolare, dar şi a asistenţei medicale în condiţii igienico-sanitare pentru copiii din sistemul de învăţământ bihorean.

Controlul a fost dispus de către Ministerul Sănătăţii în toată ţara, se efectuează anual la începutul şcolii şi cuprinde şi verificarea imunizărilor obligatorii prevăzute în calendarul naţional de vaccinare. „Ca în fiecare an, organizăm aceste controale în unităţile de învăţământ, dar şi în cabinetele medicale şcolare pentru a ştii care sunt condiţiile igienico-sanitare la debutul noului an şcolar. Pentru neconformităţile depistate se vor acorda termene de remediere a deficienţelor, dar se vor aplica şi sancţiuni contraveţionale, acolo unde este necesar, în conformitate cu legilaţia în vigoare”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii.

Ce se caută?

Ministerul Sănătăţii a transmis că inspectorii sanitari vor verifica condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă, dar şi din incinta unităţii şcolare. Doctorii de la DSP vor verifica dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, natural şi artificial şi dacă microclimatul este corespunzător. Laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare vor fi şi ele inspectate, la fel ca şi asigurarea cu apă potabilă curentă, iar în caz de suspiciuni se vor face analize.

Nu în ultimul rând, medicii inspectori vor verifica grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar şi blocurile alimentare din cămine şi internate. De control nu scapă nici internatele şi nici cabinetele medicale care vor fi verificate din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare, al aprovizionării cu apă potabilă, dotarea cu materiale sanitare şi medicamente, dotarea cu materiale de dezinfecţie şi curăţenie.

Şi angajaţii din unităţile de învăţământ vor fi verificaţi dacă şi-au efectuat controalele medicale periodice, a mai anunţat Ministerul Sănătăţii.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !