Controlaţi de ITM

2Comentarii
ORADEA – 39 de angajatori au fost controlaţi de angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor în intervalul 23-27. La toţi au fost gaşite nereguli.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei naţionale privind identificarea cazurilor de muncă fără forme legale în domeniul construcţiilor. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale constând în 15 avertismente şi şase amenzi în valoare de 42.000 lei. „Printre deficienţele cele mai des întâlnite se numără primirea la muncă fără încheierea contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, nerespectarea prevederilor Contractului colectiv de muncă, dar şi neîntocmirea actelor de modificare a contractelor individuale de muncă şi a regulamentului intern”, a precizat Liviu Lupea inspectorul-şef al ITM Bihor.

Muncă sigură

Tot în cursul lunii trecute instectorii de la protecţia muncii au derulat campania naţională în domenilul mediilor cu potenţial exploziv. Astfel, au fost controlate 16 fabrici de nutreţuri combinate, silozuri şi mobilă. Au fost constatate nu mai puţin de 32 de deficienţe. Au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 67.000 lei şi 15 averismente. Neavizarea mediilor cu potenţial exploziv , lipsa împământării la motoarele electrice dar şi deficienţe şi impovizaţii electrice în medii cu potenţial exploziv sunt câteva din neregulile constatate. „Pentru neconformităţile constatate în perioada raportată a fost sistată activitatea unui număr de 23 de echipamente de muncă”, a punctat Liviu Lupea.
Simona Albinaru2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor