Controlează orarul teraselor din Oradea

9Comentarii
Controlează orarul teraselor din Oradea
Poliţiştii comunitari controlează orarul de funcţionare a teraselor în urma reclamaţiilor unor orădeni.

Locuitori din zona Parcului Traian sau din cartierele Ioşia şi Rogerius au sesizat Primaria Oradea privinda tulburarea liniştii publice la ore târzii. Ca urmare, municipalitatea a reluat informările şi controalele la terase.
„Compartimentul Control Comercial din cadrul Poliţiei Comunitare Oradea a distribuit săptămâna trecută 15 informări privind Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţilor în zonele publice, stabilit prin Hotărârea Consiliului Local nr. 163/29 martie 2010. Distribuirea informărilor va continua şi săptămâna aceasta datorită reclamaţiilor primite din partea cetăţenilor care locuiesc în apropierea acestor terase şi care sunt deranjaţi de zgomotele care provin de pe aceste terase până la ore târzii din noapte. Au fost primite sesizări din partea cetăţenilor din zonele Parcului Traian, Ioşia şi Rogerius cu privire la tulburarea liniştii publice”, transmite Biroul de Presă al municipalităţii.

De notat că în zona Parcului Traian o singură terasă atrage seara clienţi, şi anume cea care funcţionează pe lângă sediul Muzeului Ady Endre.

Verificare amplă

Însă Poliţia Comunitară anunţă că va verifica respectarea orarului de funcţionare la toate societăţile comerciale care au amenajate terase în faţa unităţii de alimentaţie publică.

Prin HCL 163 din 2010, s-a stabilit ca terasele din zona istorică să funcţioneze până la ora 23.00 iar cele din Pasajul Vulturul Negru să aibă un orar similar cu cel al punctului de lucru. La sfârşit de săptămână programul de funcţionare a teraselor pe strada Republicii poate fi extins până la ora 24.00. În restul oraşului, terasele trebuie închise până la ora 22:00. Nerespectarea acestor dispoziţii se sancţionează cu amendă contravenţională de la 500 la 1.000 de lei.

C.H.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor