Cooperare pe Valea Crişului

Proiectul transfrontalier „Cooperare pe Valea Crişului” a debutat la începutul acestei săptămâni cu o tabără. 25 de copii din Vadu Crişului şi tot pe atâţia din Korpsszegapati, Ungaria, învaţă dansuri populari la Pensiunea Roua Munţilor.

Tabăra este primul obiect al proiectului transfrontalier în valoare de 82.000 euro derulat în cadrul Programului „România-Ungaria 2007-2013”. Copiii vor arăta ceea ce au învăţat duminică în cadrul unui spectacol care va marca închiderea taberei.

„Pe lângă elementele de promovare, de imagine, realizarea de tricouri, şepci, proiectul are şi un calendar de acţiuni în cele două localităţi”, spune Ioan Haşaş, viceprimarul de Vadu Crişului. După tabăra de la Vadu Crişului, pe 20 februarie vor fi sărbătorite „Zilele deschise ale localităţii Korpsszegapati”. „Cu acest prilej, 40 de localnici din Vadu Crişului vor merge la Korpsszegapati pentru a cunoaşte oameni acestor locuri, spune viceprimarul. În oglindă cu acest eveniment vom avea, în octombrie, Zilele deschise ale localităţii Vadu Crişului. Până atunci însă, în iunie, vom organiza la Vad un festival de muzică, în care vor fi prezenţi şi copiii care învaţă acum dansuri populare în tabără. Un festival similar va avea loc la Korpsszegapati.

„Unul dintre cele mai atractive puncte ale proiectului de colaborare prevede organizarea unui festival al meşterilor populari, în luna august la Korpsszegapati. „Ungurii din acest oraş sunt renumiţi pentru împletituri, pentru aranjamentele din flori uscate, pentru aranjamentele pe care le fac din zarzavaturi, din legume. Este un adevărat spectacol şi vom duce şi copiii noştri să participe la acesta”, a adăugat viceprimarul. La acest eveniment, Vadu Crişului va fi reprezentat şi de un olar care va face o demonstraţie în cadrul târgului.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !