Copaci adoptaţi de personalităţi

Copaci adoptaţi de personalităţi
ORADEA – Activitatea de adopţie a arborilor de pe malul Crişului va lua sfârşit în perioada 16 – 20 iulie, preconizează reprezentanţii Centrului Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE), iniţiatorii acţiunii.

„Până acum, avem aproximativ 100 de oameni înscrişi. Dintre aceştia, multe sunt persoane publice, cum ar fi Cristi Tabără sau Eduard Hellvig. Nu sunt toţi ecologişti, sunt şi simpli cetăţeni printre ei. În perioada 16 – 20 iulie vom finaliza activitatea, dacă totul merge bine. Asta ar însemna să îi invităm să primească certificatele de adoptanţi şi să trecem apoi la montarea plăcuţelor”, explică Mircea Negrău, din partea CRSE.

Modernizare corectă
„Adoptarea formală a unui copac de pe malul Crişului din Oradea s-a produs telefonic, în urma unor discuţii cu dl Togor, de la CRSE. Prin asta nu înseamnă că mă opun modernizării, ci că doresc o modernizare corectă a luncii Crişului Repede din Oradea”, declară Cristian Tabără.
Pe porţiunea de mal unde se desfăşoară activitatea există aproximativ 200 de arbori. „Unii sunt uscaţi sau în pericol de a se prăbuşi, ar fi riscant să montăm plăcuţe pe ei. Aşa că facem doar pentru 100 de copaci”, adaugă Mircea Negrău.

Lăsaţi Crişul verde!
„Gradul de responsabilitate a omului de rând faţă de mediu ar trebui să fie la fel de mare ca şi pentru problemele cotidiene, şi când zic om de rând mă includ şi pe mine. Cunosc problema din presă şi este clar că există argumente pro şi contra din partea fiecărei părţi. Nu e o discuţie despre cine are dreptate, ci despre responsabilizare”, crede parlamentarul european Eduard Hellvig, precizând că plănuieşte, în toamnă, un studiu pe probleme de poluare la nivelul Bihorului.
Adopţia face parte din campania „Lăsaţi Crişul verde!”, care-şi propune să oprească lucrările de amenajare a malului pe porţiunea Pod Dacia – Pod Centru. CRSE consideră că aceste lucrări ar putea dăuna mediului înconjurător şi habitatului de luncă de pe mal, prin folosirea de betoane. Altfel, ecologiştii şi-au propus să vină cu o soluţie alternativă, benefică pentru mediu.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase