Copertină peste Piaţa Rogerius

Copertină peste Piaţa Rogerius
De curând au demarat lucrarile de extindere a copertinei în Piata Rogerius. Conform spuselor directorului Regiei Autonome Piete Agrement Salubritate (RAPAS), Ioan Hirte, noua copertina, confectionata din fibra de sticla, montata pe schelet metalic, va avea o suprafata de 2.000 mp.

În urma finalizarii lucrarii, pâna la 1 decembrie, întreaga Piata Rogerius va fi acoperita, ceea ca va spori considerabil gradul de confort oferit comerciantilor.

Valoarea investitiei se cifreaza la 4 miliarde de lei, spune Ioan Hirte, banii provenind din surse proprii ale RAPAS si din alocatii bugetare.

Prin rotatie

Pe perioada lucrarilor, trei rânduri de mese au fost plasate între gardul pietei si linia de tramvai.

„E o chestiune provizorie. Îi mutam pe comercianti prin rotatie, pe masura ce avanseaza lucrarile. Pe unii i-am trimis în alte piete, în Iosia, în piata de lânga Cetate, unde avem mese libere.

Pe altii îi mutam la cele 20-30-40 de mese plasate în afara pietei, ca sa aiba activitate”, ne-a declarat Ioan Hirte.

 

Nu toti pietarii afectati de lucrarile de modernizare sunt încântati de solutia gasita de cei de la RAPAS. Nemultumitii considera ca conditiile care li se ofera nu sunt pe masura taxei percepute de regie, 40.000 lei/zi plus 800.000 lei/luna pentru rezervarea de masa.

 

Pengo Zoltan