Copii asistaţi

Copii asistaţi
DOGNECEA – În localitate au fost demarate lucrările pentru deschiderea unui centru social pentru copiii care provin din familii defavorizate. Aşadar, Dognecea este una dintre cele cinci localităţi, din judeţul Caraş-Severin, unde se va dezvolta un centru de zi, ca urmare a programului de interes naţional.

„Dezvoltarea reţelei de servicii sociale comunitare pentru copil şi familie şi susţinerea familiilor aflate în criză în vederea prevenirii separării copilului de familia sa”.
Programul este finanţat de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANDPC), prestatorul contractului de finanţare este Asociaţia „Pentru Copiii Noştri”, iar beneficiar este Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

„Se lucrează la reabilitarea clădirii. Au fost înlocuite geamurile şi uşile. Locaţia este în fosta clădire a şcolii din localitate. În primă fază, 20 de copii vor beneficia de serviciile acestui centru de zi“, ne-a informat Gheorghe Băltean Gheorghe, secretarul primăriei Dognecea.

Sprijin pentru părinţi

Centre de zi, de acelaşi tip ca cel de la Dognecea, se vor dezvolta şi în localităţi precum Bozovici, Fârliug, Armeniş, Anina. Iar în Oţelu Roşu va funcţiona un centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii.

Centrul de zi de la Dognecea va funcţiona în subordinea Consiliului Local şi va fi susţinut de către acesta pe o perioadă de cel puţin trei ani de la încetarea programului PIN VI, respectiv încetarea finanţării de către ANPCD.

Copiilor cu probleme din comunitatea locală, le vor fi oferite următoarele tipuri de servicii sociale: educare; asistenţă şi îngrijire; consiliere psihologică pentru copil şi familie; socializare şi petrecere a timpului liber şi respectiv, reintegrarea familială şi comunitară.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !