Copii bătuţi de educatoare

54Comentarii
Copii bătuţi de educatoare
Bătaia e ruptă din rai! Acesta este componenta indispensabilă a educaţiei date copiilor de către o educatoare din Oradea.

Bătaia şi-a pierdut de multă vreme popularitatea în rândul dascălilor, fiind considerată o formă de abuz şi este interzisă prin lege. Nu şi pentru educatoarea Daniela Barta de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 56 din Oradea. Metoda de corecţie utilizată de cadrul didactic a provocat reacţii aprinse în rândul părinţilor, mai ales că pedepsele corporale aplicate micuţilor din grupa mijlocie de la GPP nr. 56, de către educatoare, s-au repetat.

Educatoarea Daniela Barta este acuzată de părinţi că le loveştecopiii pe care îi are în grupă.

„Problema e veche. Ea persistă din 2004, anul în care s-a angajat. Părinţii au făcut un referat prin care ne-au semnalat atitudinea educatoarei faţă de copiii lor. În urma sesizărilor am făcut toate demersurile legale. Cea mai drastică măsură legală care a putut fi luată a fost reducerea cu 15% a salariului. Cazul se află în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. În momentul când apăreau discuţii pe marginea bătăilor încasate de copii, educatoarea îşi lua concediu. Când era studentă îşi lua concedii de studii, iar de când a terminat şcoala îşi ia concediu medical”, a declarat directoarea unităţii de învăţământ, Daniela Lukacs.

„Nu are ce căuta în învăţământ”

„Şi eu am surprins-o lovind un copil. Am intrat la clasă de câte ori a fost nevoie pentru ca micuţii să aibă siguranţă. La începutul anului şcolar, psihologul care i-a făcut testul i-a dat inapt temporar. Conform procedurilor am trimis-o la Spitalul Clinic de Neurologie şi Neuropsihiatrie din Oradea. Comisia de expertiză, formată din patru medici, i-a dat aviz că este aptă de muncă. Am stat de vorbă cu medicii de la Spitalul VI şi le-am explicat care este comportamentul ei. Le-am spus că dacă se va întâmpla ceva cu micuţii sunt responsabili de avizul pe care l-au dat. Şi faţă de colectiv are o atitudine ostilă. În niciun caz nu-i voi ţine spatele. Astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământ. Pentru unitatea noastră este o bulină neagră”, a mai spus directoarea Lukacs. Aceasta speră ca din anul şcolar următor micuţii să scape de bătăile ei. „Educatoarea doreşte să se transfere din unitatea noastră. De altfel şi-a depus dosarul de pretransfer”, a spus Daniela Lukacs.

„Nu putem să o dăm afară”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Ramona Bacter spune că educatoarea nu poate fi eliminată din sistemul de învăţământ, atâta timp cât spitalul de Neurologie şi Neuropsihiatrie i-a dat aviz că este aptă să predea.

„După sesizările făcute de părinţi, la nivel de unitate s-a înfiinţat o comisie de cercetare disciplinară, care a propus sancţionarea ei cu diminuarea salariului (15% pe o perioadă de şase luni). Educatoarea acuzată a depus contestaţie la Colegiul de Disciplină al ISJ. Ea a fost convocată la şedinţa Colegiului de Disciplină din 22 aprilie, dar nu s-a prezentat. Şi-a luat concediu medical”, a spus Ramona Bacter. Colegiul de Disciplină al ISJ se va întruni şi joi, 29 aprilie, însă membrii acestuia cred că vor fi slabe şanse ca educatoarea să se prezinte.

La ora închiderii ediţiei educatoarea nu a putut fi contactată pentru a comenta acuzele care i se aduc.

Crina Dobocan54Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor