Copii din Cluj, actori in piesa „Bolnav inchipuit”

Copii din Cluj, actori in piesa „Bolnav inchipuit”
Douăsprezece elevi din Cluj, cu vârste între 6 şi 18 ani, s-au transpus în pielea personajelor lui Moliere.

Trupa clujeană a Teatrului Vienez de Copii a prezentat, luni seara, la Casa de Cultură a Municipiului din Oradea spectacolul „Bolnav inchipuit”, de Moliere, în regia actorului orădean Şerban Borda. Spectacolul a fost jucat anul trecut de trupa de la Oradea, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, la finalizarea proiectului „Copiii pe scenă 2009”. Spectacolul, urmărit de zeci de copii, tineri şi adulţi din Oradea, s-a bucurat de succes.

Premieră

„Asociaţia noastră (înfiinţată în 2008) desfăşoară, pe lângă proiectele obişnuite din Oradea (sediul) şi Bucureşti (sucursala), şi un proiect la Cluj-Napoca. Coordonatoarea artistică a proiectului din Cluj este actriţa Mădălina Dumitrache. Ea are o experienţă de 10 ani în lucrul cu copii (teatru şi creţie literară). Partenerul nostru în Cluj este Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”. Vom colabora şi cu Teatrul de Păpuşi «Puck». Copiii sunt, ca în toate proiectele noastre, din şcoli şi licee locale. Participarea la Festivalul Toamnă orădeană a reprezentat avanpremiera piesei care se va juca în Cluj, în data de 19 noiembrie”, a declarat Sabina Topală, directorul Asociaţiei Teatrul Vienez de Copii – „Copiii joacă teatru”.

Potrivit acesteia, în Oradea trupa Teatrului Vienez de Copii pregăteşte spectacolul „Momente şi Schiţe”, după I. L. Caragiale, în regia lui Şerban Borda, actor al Teatrului de Stat din Oradea. Premiera spectacolului va avea loc în data de 5 noiembrie, la Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia”. Teatrul Arcadia este partener în acest proiect.

Prin aceste proiecte, Teatrul Vienez de Copii şi-a propus să îi familiarizeze pe copii şi pe adolescenţi cu scena şi cu marile opere din literatura universală.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !