Copii, înscrieți-vă în programul ”Ambasador Junior la Uniunea Europeană” pentru a deveni ambasadori la Bruxelles!

De A.M.
Reactualizat la:
1Comentariu
Copii, înscrieți-vă în programul ”Ambasador Junior la Uniunea Europeană” pentru a deveni ambasadori la Bruxelles!
© foto: www.pixabay.com
”Ambasador Junior la Uniunea Europeană” este denumirea programului lansat în premieră la nivelul Uniunii Europene de către Ministerul Afacerilor Externe și UNICEF în România. Prin intermediul acestui program, patru copii vor avea oportunitatea de a participa la întâlniri de înalt nivel, nu doar în România, ci și la Bruxelles.

Programul ”Ambasador Junior la Uniunea Europeană” reprezintă o premieră la nivelul Uniunii Europene, urmând să se desfășoare în primul semestru din 2019, în timpul Președinției României la Consiliul UE.

”Ambasador Junior la Uniunea Europeană” este un program dedicat copiilor și adolescenților, având ca scop promovarea participării copiilor la nivel european și acomodarea acestora cu instituțiile europene, transmit reprezentanții MAE.

La acest program pot candida toți copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani. Aceștia trebuie să aibă abilități foarte bune de comunicare nu doar în limba română, ci și în limba engleză sau franceză. În plus, ei trebuie să fie pasionați de drepturile copilului, de vorbitul în public și de scris.

Candidaturile pot fi trimise în perioada 19 – 28 decembrie 2018, la adresa de e-mail bucharest@unicef.org.

Dosarele trebuie să conțină:

  • CV,
  • două scrisori de recomandare,
  • scrisoare de motivație,
  • elaborarea unei propuneri de activități pe care să le poată desfășura pe durata mandatului, pentru a promova în rândul copiilor proiectul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Ulterior, pe data de 7 ianuarie 2019, vor fi selectați zece copii – cinci fete și cinci băieți – care vor participa la un interviu în urma cărora vor fi desemnați patru copii ”ambasadori” – două fete și doi băieți – care vor avea oportunitatea de a participa la întâlniri alături de liderii europeni, dar și de alți tineri.

Potrivit UNICEF, ”juriul va fi format din reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin intermediul Autorității Naționale pentru protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Institutului European din România și al UNICEF.”

Mai multe detalii puteți vedea AICI.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor