Copii învata ce sa manânce

Copii învata ce sa manânce
Medicii specialisti în prevenire de la Directia de Sanatate Publica Timis vor demara un program pentru copii prescolari un program prin care îsi propun sa promoveze o alimentatie sanatoasa si sa combata sedentarismul.

Acesta se va desfasura în colaborare cu Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Vor fi distribuite carti de colorat iar cei mici vor putea viziona un film de desene animate.

Miercuri asistentele medicale din gradinitele timisorene se vor întâlnii cu specialistii de la DSP pentru a le fi distribuite materialele acestei campanii. Programul este coordonat de dr. Kalliope Silbeberger si de dr. Viorica Dumitru, director executiv al DSP.

Dieta si inima

În ficare an mor aproximativ 17 milioane de oameni din cauza bolilor cardiovasculare iar factorii de risc sunt fumatul, sedentarismul si o dieta inadecvata, bogata în grasimi si zaharuri concentrate. Prin combaterea obezitatii si promovarea unui stil de viata sanatos pot fi prevenite aceste afectiuni.

În anul 2004 în Timis au decedat 5.318 persoane din cauza bolilor cardiovasculare. Pentru reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare si a accidentelor vasculare celebrale Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra unei diete sanatoasa, incluzând fructe si legume, alimente bogate în fibre si sarace în grasimi, carne slaba si mult peste.

Sanda Bota