Copii orfani năşiţi de notabilităţi

Copiii care au primit vineri harul botezului au între 3 şi 10 ani, cinci dintre ei fiind reformaţi, iar patru greco-catolici. Nouă copii din Centrul Social Sâniob au ca părinţi spirituali personalităţi orădene.

Viceprimarul Biro Rozalia, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Koncsek Zita, doctorul Foldes Adalbert, reprezentantul Serviciului Maltez în Bihor şi consilier local UDMR, au fost naşii copiilor din aşezământul social de la Sâniob. Oameni de afaceri şi angajaţi ai Centrului Social li s-au alăturat în acest act umanitar: Porsztner Sarolta, Rauch Katalin, Czvikker Katalin, Ronald Ehlers şi Marosi Ibolya sunt ceilalţi părinţi spirituali.


Responsabili pentru fini


Amfitrionul ceremoniei de vineri a fost chiar doctorul Foldes. Domnia sa a ţinut să le spună proaspeţilor naşi că importantă este nu numai prezenţa la serviciul religios, cât mai ales modul în care îi vor ocroti pe aceşti copii în viitor. Cadourile oferite copiilor au constat în hăinuţe noi.


Viceprimarul Biro Rozalia a fost pentru a patra oară naşă. Ea a botezat doi copii, fraţi: pe Lajos, care are 10 ani, şi pe sora sa, Tunde, de 5 ani. Lajos şi Tunde provin dintr-o familie cu cinci copii. Ei au fost părăsiţi de mamă, iar ceilalţi trei fraţi sunt crescuţi de tată. Rozalia Biro spune că demersul său nu se va opri la momentul festiv de ieri. „În momentul în care cineva îşi ia o asemenea responsabilitate înseamnă că, în măsura posibilităţilor, va încerca să-i ajute pe copii şi pe mai departe”, a spus viceprimăriţa.


Centrul de la Sâniob este unul de referinţă în Bihor. A fost inaugurat în urmă cu trei ani şi include un centru de plasament de tip familial, un azil pentru tinerii care nu mai sunt primiţi în orfelinate, pentru adolescenţi aflaţi în situaţii de criză. Locaşul a fost construit sub egida Caritas Catolica, cu ajutorul sponsorizărilor obţinute de la Organizaţia de Ajutorare a Catolicilor Germani.

Bursasiu Veronica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !