Copii pentru copii, campanie pe Facebook în sprijinul copiilor care au cancere rare

De C.I.
Reactualizat la:
Copii pentru copii, campanie pe Facebook în sprijinul copiilor care au cancere rare
© Foto: Facebook
Pe 29 februarie este Ziua Internațională a Bolilor Rare, iar Asociația Română de Cancere Rare a lansat campania #Copiipentrucopii pe Facebook, care are scopul de a sensibiliza românii.

„Anul acesta am lansat Campania de Ziua Internațională a Bolilor Rare pe 29 ianuarie pentru a avea o lună întreagă de campanie. Mesajul nostru în această zi se înscrie în tema campaniei 2016 (Vocea pacienților) si, de aceea, am inițiat pe Facebook Campania #Copiipentrucopii, o campanie prin care încercăm să sensibilizăm copiii cu privire la confruntările prin care trec colegii și prietenii lor. Este necesar să știe cum să „intervină”, cum să fie empatici si să rămână prieteni în același timp, copii gata de joacă. Poate parea o problemă minoră, dar, pentru copiii cu probleme grave de sănătate este esențial să continue să-și dezvolte inteligența socială și să comunice permanent cu cei de vârsta lor”, transmite Dorica Dan, președinta Asociației Române de Cancere Rare.

Cancerele rare reprezintă aproximativ 20% din toate cazurile de cancer, inclusiv toate tipurile de cancer la copii sunt considerate boli rare. În Romania, conform statisticilor Ministerului Sănătății, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer și anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi.

„Copiii bolnavi de cancer trebuie să facă față unor situații dificile pentru ei, departe de familie, colegi și prieteni pentru perioade lungi de timp. În aceste împrejurări, nici un copil cu cancre nu ar trebui să fie singur. Fiecare copil are dreptul la cea mai bună îngrijire medicală, psihologică și socială, indiferent de țara de origine, rasă, statut financiar sau clasă socială”, consideră Asociația Română de Cancere Rare.

Semne și simptome

Pentru mai multe tipuri de cancer există semne şi simptome de avertizare iar beneficiile depistării la timp sunt incontestabile. Consilierea psihologică și socială, includerea copiilor și părinților în grupuri de suport contribuie la asigurarea unei vieți demne și influențează calitatea vieții pacienților si a familiilor lor.

Această campanie atrage atenția asupra a cinci aspecte esențiale în îngrijirea copiilor și adolescenților cu cancer: acces la îngrijire medicală de calitate, îmbunătățirea accesului la medicamente, protecție socială și servicii specilizate pentru copii si familii, servicii de îngrijire paliativă, consiliere psihologică și grupuri de suport pentru copii si familii.

#Copiipentrucopii – #Concurs de povesti si desene pentru copiii cu boli rare!Dragi copii, Lansam acest concurs in…

Posted by Asociatia Romana de Cancere Rare – ARCrare on Saturday, 13 February 2016

Asociaţia Română de Cancere Rare – ARCrare a fost înfiinţată în luna iunie 2011 pentru a reprezenta persoanele afectate de cancere rare din România, a familiilor lor şi a specialiştilor implicaţi în diagnosticarea și tratarea lor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !