Copii, puteţi să vă atenţionaţi părinţii!

3Comentarii
Copii, puteţi să vă atenţionaţi părinţii!
Copiii au „dezlegare” de la poliţişti să îşi atenţioneze părinţii dacă aceştia nu circulă corect.

Copiii de la grupa mare pregătitoare de la Grădiniţa 30 („Mugurel”) din Oradea au primit permisiunea de la două poliţiste frumoase să îşi atenţioneze părinţii, rudele sau cunoştinţele dacă îi văd că nu circulă corect.

Vineri, ag. Lăcrimioara Fărcane şi ag. Aniela Poşan au „susţinut o lecţie” de circulaţie rutieră la grupa de copii menţionată mai sus. Cele două poliţiste „au cântărit” cunoştinţele dobândite de puşti de la părinţi şi educatoare, după care le-au citit o poveste „poliţistă” despre o fetiţă curajoasă din ţara Rolandia unde maşinile sunt din gumă de mestecat cu aromă de cireşe. Fetiţa din poveste a traversat strada incorect fiindcă voia să ajungă mai repede la şcoală, dar a fost surprinsă de o maşină. Intervenţia poliţistului super erou şi pedeapsa dată fetiţei de maşina din gumă de mestecat (de a nu mai mânca îngheţată timp de trei luni şi a nu se juca) au atras atenţia preşcolarilor.

Nu amenzi, ci jucării

După vizionarea unui film bine realizat de Poliţia Română despre urmările nerespectării regulilor din trafic, copiii au prins curaj şi le-au spus domnişoarelor poliţiste (după ce au sesizat că acestea au venit fără pistol) că ei circulă mai tot timpul corect, dar câteodată, unii dintre ei sunt lăsaţi să stea în maşină pe scaunul din faţă, alţii se mai joacă pe trotuar, lângă şosea.

Discuţiile „s-au aprins” când puştii au „dat din casă” spunând despre unii părinţi sau cunoştinţe că trec strada neregulamentar, că nu îşi pun centura de siguranţă etc. Copiii au aflat că nu au voie să stea pe scaunul din faţă al maşinii decât după ce împlinesc 12 ani, iar cu bicicleta trebuie să se dea pe aleile din parc, fiindcă pe şosea au voie doar după 14 ani.

Cele două poliţiste le-au spus copiilor că amenzile pentru cei care nu sunt cuminţi în trafic sunt „mari” şi prin urmare pot să îşi atenţioneze părinţii să nu încalce regulile rutiere fiindcă banii şi-i vor da pe amenzi şi nu le vor mai rămâne pentru… jucării.

O.Ş.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor