Copii sechestraţi în maşini

76Comentarii
Copii sechestraţi în maşini
Din cauza unei hotărâri de Consiliu Local cu lacune, un bebeluş şi un alt copil au fost ţinuţi cu forţa în maşină.

Doi băieţei, unul de cinci luni, din Luncasprie (Dobreşti) şi altul de 10 ani, din Oradea, au fost sechestraţi în masinile părinţilor lor de către poliţiştii comunitari. Totul s-a întâmplat marţi la amiază, la minus 5 grade, în faţa Policlinicii de copii din Oradea, situată pe strada Corneliu Coposu.

Părinţii lor i-au adus la consult, în policlinică. Taţii celor doi minori au parcat maşinile neregulamentar, deoarece când au venit nu au găsit loc în parcare şi se grăbeau la medic. Când au revenit cu copiii, roţile maşinilor lor au fost blocate.

Constantin Vinter şi Dumitru Pop au recunoscut poliţiştilor comunitari că au greşit, şi-au cerut iertare şi au solicitat să plătească amenda după ce merg să aducă bani. Oamenii au motivat că nu au bani la ei, dar că vor plăti de îndată ce ajung acasă. Poliţiştii nu s-au lăsat înduplecaţi, motivând şoferilor că ei aplică doar Hotărârea de Consiliu Local potrivit căreia amenda pentru parcare neregulamentară se sancţionează cu blocarea roţilor şi cu plata pe loc (120 lei) şi nu mai târziu, aşa cum de exemplu prevede legislaţia rutieră. Taţii ne-au spus că poliţiştii au plecat, fără să deblocheze roţile,imediat ce le-au spus că vor anunţa presa.

La faţa locului

De la faţa locului, Jurnal bihorean a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să preia copiii la un loc cald, în Compartimentul de Urgenţă a Spitalului. O asistentă a venit înaintea celor doi copii şi i-a condus la un salon. J.b. a solicitat prin Biroul de presă de la Primaria Oradea şi rezolvarea acestui caz special, în care au fost implicaţi doi copii.

Contactat telefonic, viceprimarul Gheorghe Carp este cel care a reacţionat pozitiv în favoarea celor doi taţi, poate şi pentru faptul că este medic pediatru. Carp a dat dispoziţie verbală politistilor comunitari de la locul faptei să deblocheze masinile cu rotile blocate, cu menţiunea ca cei doi taţi să plătească ulterior în faţa jurnaliştilor banii aferenţi amenzii şi cu avertismentul către orădeni pentru a nu se crea precedent. 

Cât despre hotărârea de consiliu local care nu permite plata amenzii decât pe loc, indiferent dacă omul e din judeţ şi nu are bani la el, cei doi taţi speră să fie reconsiderată de cei în cauză, pentru a nu se mai întâmpla astfel de incidente şi cu alţi bihoreni.

Taţii au mai promis că nu vor mai parca neregulamentar niciodată.

Otilia Şandor

 76Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor