Copii „vrăjiţi” de spectacol, la Arcadia

4Comentarii
Copii „vrăjiţi” de spectacol, la Arcadia
Programul artistic organizat de Asociaţia Pro Bambini a asezonat cântece, dansuri, magie, balet şi teatru.

Spectacol grandios la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, organizat de Asociaţia Pro Bambini din Oradea, în colaborare cu Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Liceul de Artă, Liceul Greco-Catolic, Şcoala „Oltea-Doamna”, Şcoala Nr. 16, Şcoala din Bunteşti, Şcoala cu clasele I-VIII „Dacia” şi Vogue Center. Manifestarea a fost organizată pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului.

Timp de aproape două ore, copiii, însoţiţi de părinţi, au ascultat cântece, au privit dansuri populare şi moderne, un spectacol de teatru şi un altul cu numere de magie. La fel de fascinante au fost şi momentele coregrafice prezentate de copiii-balerini de la Clubul Fit-Dance Vogue Center, pregătiţi de coregraful Maris Puşcov.

Program variat

La reuşita spectacolului şi-au adus contribuţia corul „Angelicus” al clasei a II-a A de la Liceul de Artă din Oradea, condus de profesoarele Valeria Bunica, Narcisa Midoschi şi acompaniat de profesoara Anamaria Bulzan, de ansamblul folcloric „Florile Bihorului” al Palatului Copiilor şi Elevilor din Oradea, coordonat de profesoara Florica Negrău. „Ardeleana de la Roşia” şi jocurile de pe Valea Crişului Repede, aduse pe scenă de membrii ansamblului „Florile Bihorului”, au dat farmec serii. Copiii din clasa a II-a C de la Şcoala cu clasele I-VIII „Oltea-Doamna”, îndrumaţi de profesoarele Elena Pavel şi Gondoş Anika, au prezentat un superb dans modern.

Târg de carte

Programul a continuat cu cântece populare din Bihor, interpretate de Georgiana Vesa şi Emilia Ţig de la Şcoala cu clasele I-VIII Bunteşti. Magicianul Todini a vrăjit asistenţa cu cele câteva numere de magie prezentate, iar Marco Malintoppi şi Larisa Vlad, de la Clubul Exclusive, antrenaţi de Florina Culda şi Oana Floruţ, au executat cu graţie mai multe stiluri de dans. Campioni la vals s-au dovedit a fi Alex Gabera, Carla Varga, Andrei Gabera şi Geanina Chiuruc, de la clubul Quasar. Ei au fost antrenaţi de Radu şi Mirela Velcu. 

Copiii s-au amuzat copios în timpul reprezentaţiei cu dramatizarea poveştii lui Ion Creangă „Prostia omenească”, iar părinţii şi-au adus aminte de poveştile copilăriei. Piesa de teatru a fost jucată pe scenă de elevii claselor a III-a, a IV-a şi a V-a ale Şcolii din Bunteşti. Ei au fost coordonaţi de profesoarele Georgeta Herman şi Simona Moţiu.

Corul „Fiat Lux”, dirijat de profesoara Antonia-Monica Nica, a fost, şi de această dată, la înălţime.

Miruna Gavriş şi Carla Marin, ambele membre ale Grupului Vivere, au interpretat câteva cântece (Tot ce-mi doresc e o minune! şi Copil şi înger – Miruna Gavriş şi Româncuţa şi Copilăria mea –Carla Marin).

Manifestarea a fost sprijinită de prefectul judeţului, Gavrilă Ghilea, Ara Romania, Isrom, Raffaele Calzaturicio, asociaţia „Le Nuage” din Franţa, European Drinks şi librăria „Gutenberg”. Toţi copiii implicaţi în program au primit pachete cu dulciuri.

Paralel cu programul artistic, în foaierul Teatrului Arcadia, Asociaţia Pro Bambini a organizat un targ de carte, cu strângere de fonduri pentru copiii aflaţi în nevoie.

„Din banii adunaţi la târgul de carte, vom cumpăra unor copii nevoiaşi rechizite şi haine, iar cărţile care au rămas le vom dona bibliotecii Şcolii din Olcea”, a spus Crina Dobocan, preşedinta Asociaţiei Pro Bambini.

V.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor