Copiii au curatat Defileul Crisului Repede

Copiii au umplut 80 de saci cu gunoiaie
Copiii au umplut 80 de saci cu gunoiaie
În 22 martie, Ecotop împreuna cu trei şcoli din Oradea şi una din Şuncuiuş au participat la o activitate de igienizare în defileul Crişului Repede.

Aceasta a avut loc în Ziua Mondială a apei şi a vrut să fie un semnal de alarmă referitor la starea cursurilor de apă curgătoare asaltate de cantităţi uriaşe de deşeuri aruncate pe malul apelor în localităţile riverane. Au participat peste 90 de elevi din şcolile : Generală 11, Liceul Friedrich Schiller, şcoala cu clasele I-VIII Dacia din Oradea şi Şcoala cu clasele I-VIII Şuncuiuş. Au fost colectate deşeuri de pe porţiunea cuprinsă între Peştera Ungurul Mare şi Peştera Vântului, pe ambele maluri ale râului, cca 80 de saci de 120 litri au fost umpluţi. PET-urile au fost colectate separat.

Concluzia micilor salubrizatori voluntari este tristă: „Ce se poate spune? Dacă am fi avut timp şi de trei ori mai mulţi saci s-ar fi umplut şi aceştia şi nu este sigur că ar fi fost curăţenie”, se arată într-un comunicat al Ecotop. Acţiunea a primit sprijinul primăriei locale care s-a ocupat de tranportul sacilor cu deşeuri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !