Copiii au igienizat malul Crisului Repede in cadrul Let’s Do It Romania

De Cristina Ghilea
Copiii au igienizat malul Crisului Repede in cadrul Let’s Do It Romania
Micuţii din două şcoli orădene s-au implicat în sâmbăta curăţeniei naţionale.

Patru clase elevi şi 20 de voluntari au răspuns invitaţiei de a igieniza malul Crişului Repede din Oradea, între Podurile Dacia şi Densuşianu, în cadrul „Let’s do it, Romania!” (LDIR). Copiii claselor I, III şi a IV de la Liceul Sportiv şi o clasă de a II-a de la Şcoala 11 puteau fi găsiţi sâmbătă de dimineaţă robotind pe sub Podul Intelectualilor, echipaţi cu mănuşi şi saci de plastic, adunând inclusiv mucurile de ţigară aruncate cu nesimţire de concetăţenii lor care frecventează zona. Coordonatori le-au fost Mircea Stejărean, din partea Direcţiei Tehnice din Primărie şi reprezentante ale Poliţiei locale.

 Programa şcolară

Pentru micuţi, oferta de igienizare a oraşului vine în sprijinul programei şcolare, ne-a spus prof. Dorina Dulău, însoţitoarea lor. „Acţiunea serveşte ca suport interdisciplinar pentru materiile care li se predau. La Cunoaşterea Mediului urmează capitolele referitoare la protejarea mediului şi reciclare iar la Educaţie civică urmează lecţiile legate de mediul înconjurător”, spune profesoara.

De ce au ieşit la curăţenie? Răspunsurile copiilor au fost prompte şi uneori hazlii: „Să nu moară animalele din cauza mizeriilor!”, „Să nu se ofilească plantele”, „Să nu se sufoce peştii în apă” sau „Să avem un loc curat pentru joacă”.

Cum acţiunile de igienizare sunt o preocupare permanentă pentru aceşti copii şi cadrele lor didactice, prof. Dulău a perecizat că elevii vor primi inclusivb ca temă de vacanţă să pozeze şi să noteze adrese din Oradea unde constată mizerie sau unde văd lucruri plăcute, pentru a le discuta, apoi, la clasă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !