Copiii cerşetori de lângă noi

Copiii cerşetori de lângă noi
DEVA – În Parcul Opera din Deva au apărut figuri noi printre cerşetori. Spre exemplu o fată, de circa 12 ani, îmbrăcată băieţeşte şi murdară. Cerşeşte acolo pentru că este forţată! Trebuie să strângă bani pentru bărbatul care o asupreşte!

Fenomenul se întinde în Deva ca o caracatiţă, cerşetorii fiind răspândiţi de cei care îi coordonează, în fiecare zi, pe străzi. Seara, în Piaţa Unirii, oricine poate observa două fetiţe la cerşit. Una dintre ele are şase ani. Cerşesc de mici pentru că le trimite mama. „Pericolele la care sunt supuşi copiii care cerşesc sunt foarte multe. În anul 2007, până în luna septembrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara s-a ocupat de soluţionarea a 78 de cazuri de copii lipsiţi de supraveghere, dintre care 30 erau dispăruţi de la domiciliu şi proveneau din alte judeţe, şi 48 de copii cu domiciliul în judeţul Hunedoara. Dintre aceştia, 27 cerşeau pe stradă, iar restul erau fugiţi de acasă. Cazurile de acest fel cresc de la an la an”, a precizat dir. Viorica Popescu – DGASPC Hunedoara.

 

Cerşetoria este privită de lege ca infracţiune. Recrutarea sau constrângerea unui minor de către părinţi să practice cerşetoria este pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Cu toate acestea copiii cerşetori, depistaţi de oamenii legii, ajung tot în stradă, după ce sunt redaţi părinţilor (dacă sunt la prima depistare), care dau o declaraţie prin care îsi asumă răspunderea că se vor ocupa de ei şi nu îi vor mai trimite la cerşit. Copii găsiţi în mod repetat pe stradă sunt duşi într-un centru de urgenţă din zona în care au fost găsiţi, perioadă în care sunt suspendate drepturile părinteşti. În ultimii ani au apărut numeroase cazuri de copii neglijaţi sau lăsaţi fără supraveghere de către părinţii aflaţi la muncă în străinătate. În atenţia DGASPC Hunedoara se află în total 2262 copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate dintre care unii au ajuns în stradă.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !