Copiii consilierilor PNL au case ANL

3Comentarii
Copiii consilierilor PNL au case ANL
26 de contestatii au fost înregistrate pâna ieri la Primaria din Sanmartin. Oamenii contesta faptul ca au fost exclusi de pe listele de beneficiari ai unei locuinte ANL. Scânteia scandalului a aparut deja, cu toate ca nu toate apartamentele au fost ocupate, deoarece solicitantii nu au îndeplinit criteriile.

Angajati ai Primariei, copiii unor consilieri PNL si oameni cu semnul întrebarii în ceea ce priveste locul de munca, apar pe listele de prioritati ale locuintelor ANL. Solutionarea contestatiilor va debuta luni, când o comisie formata din primar, viceprimar, juristi de la Prefectura si Consiliul Judetean vor analiza fiecare dosar în parte. Asa se explica faptul ca primarul Lucian Popus se abtine de la orice declaratii. „Eu intru în scena de-abia luni, si atunci putem discuta fiecare caz în parte”, spune Popus.

Ramân în familie

Comisia de analiza a dosarelor a fost prezidata de secretarul Primariei Sanmartin, Nicolae Posan. Exista însa si cazuri în care Consiliul Local si-a asumat raspunderea si a atribuit locuinte unor persoane care nu au reusit sa treaca de comisia de analiza. Cel mai important criteriu a fost acela ca potentialii beneficiari sa aiba loc de munca în localitatea Sanmartin. Astfel, pe listele de prioritati apar angajati la Uniunea Generala a Sindicatelor din România, cu domiciliul la acelasi UGSR, dar si angajati ai firmei Transilvania General Import Export (TGIE). Acestia din urma constituie cazuri speciale, în sensul ca se preleveaza de faptul ca autobaza societatii are sediul în Sanmartin, dar în fapt ei lucreaza la Oradea.

Scopul declarat de Consiliul Local atunci când au fost stabilite criteriile pentru acordarea locuintelor a fost „intrarea în locuinte a tinerilor din comuna”. Criteriile au fost stabilite de consilierii locali si au fost avizate de catre Agentia Nationala pentru Locuinte.

Efect de bumerang

Fara a avea pretentia de a ne substitui organelor de ancheta sau comisiei de verificare a contestatiilor, atragem atentia asupra moralitatii faptului ca fii ai patru dintre consilierii PNL figureaza pe lista de prioritati. Lasam la aprecierea cititorilor cât este de moral sa stabilesti criteriile de acordare alocuintelor si sa fii si beneficiar de locuinta, indirect. Aurelian Buda este ginerele consilierului PNL Gheorghe Bondar, varul sau, Claudiu Bondar, este fiul consilierului PNL Dumitru Bondar, Florin Alin Birta este fiul consilierului PNL Florian Birta, iar Ana Maria Suciu este fiica consilierului PNL Maria Suciu.

Ceea ce la prima vedere ar putea sa para atractiv în goana dupa locuintele ANL de la Sanmartin ar putea sa aiba însa efect de bumerang: chiriile  sunt de ordinul sutelor de mii, dar caldura, generata de un sistem pe combustibil lichid, ar putea scoate milioane de lei din buzunarele beneficiarilor. „Proiectul a fost gândit asa în mandatul trecut, asa ca probabil multi beneficiari ar putea parasi apartamentele dupa ce vor vedea facturile la întretinere”, considera primarul Lucian Popus.

Veronica Bursasiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor